Location:Home > More > Turbo IHI › RHB SERIES > RHF4...any comment..??

RHF4...any comment..??

Time:2018-02-08 01:15Turbochargers information Click:

RHF4...any

about manja atau tak aku tak berani komen la..aku dah pakai lama dah turbo aku ni..takde plak rosak. actually manje ke tak, kita yg set. sapa suruh takmo pakai filter kan ? org cipta air filter suruh pakai..ni pakai jaring. pastu komplen cakap turbo manja..ape barang. ingat pakai jaring HP naik skali 10 ka ? hahaha. ni nak marah ni hinsss hinsss

and about low to mid rpm best tu tak tentu. kalo ko pakai blok besar of cos lag tak byk..tapi kalo 660 (aku bukan kutuk cc kecik ok..just for comparison sake) dah tentu lebih lag. kat kete aku yg tak siap ni yg hanya tune sendiri pakai safc 5 button pon not more than 3500rpm dah masuk boost. tapi kalo kat L2 maybe 4000rpm lebih.
kalo korang compare apple dgn orange..mana bleh kan. ada plak saiz tak sama nak compare.

kalo citer bab ballbearing..theorically turbo ballbearing spool faster dan reduce lag compare dgn turbo yg pakai float bearing tu. and in reality should apply that too.

kalo nak compare td04 09 (ni biasa bebudak L2 pakai), nak kata rhf4 vf13 aku ni low to mid rpm best tapi high rpm tak best..aku rasa tak tepat. tgk bontot turbo td04-09 tu kecik je..besar sket je drpd L2...camne nak best high rpm ?

sedap tarik ? tapi HP camne ? melainkan td04 yg korang cakap tu trim besar sket mcm 14G ke 16G ke yg dok kat GSR ape sume tu..ok sket.

aku teori pakai turbo ni mcm ni je :

1) turbo yg lebih besar drpd yg pakai skang...dah tentu lebih lag. takleh lari.

2) turbo yg lebih besar (belah compressor) drpd skang dah tentu low-mid rpm sedap drpd sebelumnya tapi...tgk yg no 3 plak

3) kalo hanya compressor besar, bontot turbin kecik, should be high rpm/ high boost suffer. kompom !!

4) kalo hanya belah turbin besar...hmmm dah tentu lag la kan. pastu power high rpm pon tak bertambah sangat..sbb dah terlalu besar. mcm korang pakai paip 3" la..ada tambah HP ka ? tak tambah pon.

5) jadi, bagi aku, pakai la turbo yg compressor dgn turbin dia lebih kurang sama besar. boleh pakai yg bontot turbin kecik (bukan terlampau kecik) kalo ada external wastegate

persoalan...kenapa nak compressor besar ? kenapa tak nak bontot turbin kecik ?

jawapan : compressor besar pusing slow je utk dapatkan nilai boost yg sama dgn compressor kecik. kalo target 1.0bar, compressor kecik kene spin 100,000 rpm (contoh), compressor besar mungkin kene spin 50,000 rpm je. bila spin slow, dah tentu boost yg masuk tak berapa panas sbb molekul udara yg kene 'hentam' dgn kipas tu takde la kene hentam kuat. (eh..paham ke ni? kekekeke)

ok pasal turbin plak. kita nakkan turbin kecik utk kurangkan lag, nak masuk boost cepat...tapi teori ni sama dgn pakai ekzos kecik. cuba kalo kete ko modified giler2 pastu korang pakai paip ekzos kancil. korang dyno pon paling terer aku rasa 100hp on wheel. tapi lepas korang tukat ekzos system korang yg lebih besar...katakan 2.0", dah tentu akan naik HP busuk2 pon 10hp. teori paip ekzos ni penah di test oleh shawn aka equinox drpd keiconcept.net. jadi, bontot turbin ni sama la dgn paip ekzos, makin kecik makin limited potensi HP dia.
kalo makin besar, makin ok. tapi lagi besar...makin tak ok plak. sbb setiap part berkaitan dgn enjin ni ada HP rating dia. bila dah terlalu besar...takkan ada kenaikan HP lagi. mcm katakan paip 2.5" max utk kete 250hp ke bawah...kenapa nak pakai paip 3.0" kan ? ada naik HP ? dah tentu tak naik..kompom. tak caya, test la pakai paip ejos bas hahaha

Copyright infringement? Click Here!

Related reading
Related recommend